Da li fotografiranje vjenčanja povjeriti prijatelju fotoamateru ili profesionalnom fotografu?

Da li je za vjenčanje bolji profesionalni fotograf ili svoj najvažniji dan možete povjeriti svojem prijatelju fotoamateru?

Prvi i osnovni savjet  koji možemo podijeliti sa vama je da koristite uslugu profesionalnog fotografa vjenčanja, kojima to nije prvo ili drugo vjenčanje, jer ćete na taj način izbjeći neugodna iznenađenja koja se ne mogu ispraviti ili ponoviti.

Iako postoji cijeli niz talentiranih fotoamatera ili fotografa specijaliziranih za druge aspekte fotografije vjenčana fotografija je potpuno specifična vještina, vrlo zahtjevna kako po opremi koja se koristi, tako i po izuzetno brzom ritmu kojim se izmjenjuju događanja i svjetlosni uvjeti u kojima se dešavaju ta događanja. Ako je izbor osrednji profesionalni fotografa vjenčanja i vrlo talentirani fotograf (često prijatelj ili rođak) a bez iskustva u fotografiranju vjenčanja radije izaberite osrednjeg profesionalca, jer iako će talentirani fotoamater sigurno snimiti nekoliko dobrih fotografija, sigurno neće uspjeti cijeli proces vjenčanja snimiti na tehnički i estetski zadovoljavajući način.

Naravno, od osrednjeg profesionalnog fotografa vjenčanja još bolji je odličan fotograf vjenčanja koji će vašim vjenčanim fotografijama dati posebnu notu i nešto specifično u odnosu na uobičajenu razinu koju ima prosječni profesionalni fotograf.

U ovom trenutku potrebno je upozoriti na činjenicu da je organizacija vjenčanja financijski vrlo zahtjevna i da se troškovi gomilaju i pojavljuju i sa strana gdje niste ni pomišljali kada ste krenuli u postupak organizacije svadbene svečanosti.

U tom kontekstu nije lako odvojiti novac za angažman profesionalnog fotografa, ali kada malo razmislite i pogledate u budućnost shvatiti ćete da će od svih kupljenih stvari i usluga potrebnih za svadbu jedino što ćete moći primiti u ruku za deset i više godina biti upravo vaš vjenčani album sa fotografijama vašeg vjenčanja.

Od svih menija, konfeta, haljina ili limuzina jedino će vam vaš vjenčani album ili wedding book biti uvijek i stalno nadohvat ruke. U njemu će ostati zabilježeni svi ti kratki trenuci koji će obilježiti vaš budući zajednički život. Pa i sve te konfete, haljine i limuzine ostati će zabilježene na odgovarajući način na vašim vjenčanim fotografijama.

I zato je ulaganje u dobrog fotografa i dugoročno ulaganje u stalni i uvijek dostupni izvor sjećanja i lijepih uspomena.