Naše fotografije u DIGITAL FOTO MAGAZINU

Najvažniji i najrelevantniji magazin za fotografiju u regiji DFM u ovogodišnjem broju objavio je na 14 strana veliku temu posvećenu fotografiranju vjenčanja. Sa zadovoljstvom mogu podijeliti sa vama kako su za naslovnu fotografiju odabrali našu fotografiju, a još 6 drugih fotografija, uz fotografije drugih kolega, upotrijebili za ilustracije kako možete vidjeti u priloženom izvatku.

Fotografiranje vjenčanja je vrlo specifična grana industrije koja objedinjava više podvrsta fotografije: portret, fashion, event, PJ tj. fotožurnalizam a ponekad ulazi u “product” i arhitekturu, a sve to u ludom ritmu vjenčanja, vrlo kratkom vremenu i bez puno utjecaja na okolinu, vrijeme, raspored ili subjekte koje fotografira. Fotograf vjenčanja uvijek mora napraviti puno u malo vremena, s maloopreme (u odnosu na snimanje editorijala), malo ili nimalo utjecaja na svjetlo, doba dana i vremenske uvijete.

Pri tome fotografirate osobe koje nisu profesionalni modeli, nemaju naviku i iskustvo poziranja ali su zato pod stresom najvažnijeg dana i uzdaju se u nas da sve te probleme riješimo.

Zato odlične fotografije vjenčanja imaju dodatnu vrijednost obzirom na uvijete njihova nastanka s jedne strane i vrijednost koju predstavljaju našim klijentima, pri tome imajući u vidu da će se te slike čuvati i gledati desetljećima kad će većina revija, editorijala i ostalih fotografija sličnog, kratkotrajnog i potrošnog sadržaja već odavno biti reciklirana u neki drugi oblik postojanja.

Znajući ovo profesionalna odgovornost fotografa je velika i nije čudno da ima puno odličnih fotografa koji se ne žele baviti ovom vrstom fotografije zbog prevelike razine stresa u odnosu na većinu ostalih grana industrije.